QS1 micro omvormer voor 4 panelen met 4 MPPT en individuele monitoring. 1 Fase. Excl. losse AC verbindkabel.

319,00 incl. btw

Ingangs Gegevens (DC)

MPPT Spannings bereik 22V-48V
Bedrijfsspannings bereik 16V-55V
Maximale ingangsspanning 60V
Opstart Spanning 20V
Maximum ingangsstroom 12A x 4
Max. omvormer terugvoer stroom naar de array 0A

Artikelnummer: QS1 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

De QS1 is een omvormer met 4 MPPT’s en 4 ingangen voor 4 panelen tot 365 Wp(aanbevolen) en een volledig onafhankelijke regeling en ZigBee monitoring per paneel. Uitgevoerd met een geïntegreerd relais en galvanisch gescheiden door een hoog frequent transformator.

De onderlinge verbindingen tussen de omvormers worden gemaakt d.m.v. een ‘Y’ kabel (Kab-Y-1). Het einde van de kabel wordt veilig afgesloten met een speciale afsluitdop (DopT1-kab). Op de ‘Y’ kabel zijn Y connectoren geïntegreerd. Op deze Y-stukken worden de omvormers aangesloten met de geïntegreerde kabel. De speciale connectoren zijn al aan de kabels van de omvormers gemonteerd. De Y-stukken hebben een onderlinge afstand van 2m. Eventueel ongebruikte Y-stukken moeten worden afgedicht met een speciale afsluitdop (Dop-Y). Aan het begin van de ‘Y’ kabel wordt een male (mannetjes) connector gemonteerd (ConM). De kabel naar de meterkast kan dan met een female (vrouwtjes) connector (ConF) aangesloten worden op de ‘trunk’ kabel. Hierdoor is het plaatsen van een ‘junction box’ (lasdoos) niet nodig. Als alternatief voor deze 2 connectoren kan een kabelverbinder Con-Qpd1 toegepast worden.

 

De communicatie met de ECU-R voor de monitoring loopt via Zigbee. De QS1 is voor panelen van 60 of 72 cellen en tot 365 Wp geschikt.

Extra informatie

Gewicht 4.5 kg
Afmetingen 28.1 × 23.1 × 4.13 mm
Merknaam

APsystems

Prijs

250 – 500 euro

Vermogen (Wattage)

345 – 365 W

Data Sheet

APsystems QS1 micro omvormer voor 4 panelen met 4 MPPT en individuele monitoring. 1 Fase. Excl. losse AC verbindkabel.