De Busterz 300 watt droogmat

299,00 incl. btw

• Opgenomen vermogen: 300 W
• Voeding (Vac/Hz): 230 / 50 – 60
• Afmeting (L x B x H in mm/gram): 2445 x 310 x 1 / 600
• Oppervlaktetemperatuur: 75 °C
• Kabellengte: 1500 mm
• Elektrisch rendement: 99 %
• Geschikt voor max.: 25 m3
• Garantie op het warmte-element: 10 jaar

Artikelnummer: Busterz-droogmat300w Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

De unieke droogmat van Busterz droogt binnen uw verf en stucwerk of beton op een simpele, veilige en energiezuinige manier. In tegenstelling tot conventionele droogsystemen zoals bijvoorbeeld een heteluchtkanon, die de lucht verwarmt, zorgt de Busterz droogmat, door middel van gezonde straling, voor het verwarmen en drogen van alles met massa. Deze gezonde straling dringt door tot in de verf, het stucwerk en beton. Hierdoor zorgt de droogmat van Busterz voor een veilige, gelijkmatige en snelle manier van drogen zonder dat er scheuren ontstaan.

Voordelen

+ All electric
+ Energiezuinig & duurzaam
+ Schimmeldodend & bacteriewerend
+ Geluidloos & reukloos
+ Plug-in & start
+ Overal en in bijna elke vorm te gebruiken
+ Weegt bijna niets
+ Een lage aanschafprijs
+ Geen onderhoud
+ Lange levensduur
+ Geen CO₂ uitstoot
+ 10 jaar garantie

Productinformatie

De Busterz droogmat is extreem zuinig en duurzaam. De 300 watt mat verbruikt ca. € 0,06 per uur dat deze is ingeschakeld. De 500 watt mat slechts ca. € 0,10 per uur. Daarnaast hebben de producten van Busterz geen onderhoud nodig.

Uw Busterz droogmat is gebaseerd op nano infrarood technologie. Bij deze technologie treedt er geen fysieke achteruitgang op. De droogmat gaat decennia lang mee. In al deze tijd hoeft u niets meer te vervangen. Met uw Busterz droogmat bent u milieubewust. De droogmat is energiezuinig en stoot geen CO₂ uit. Daarnaast heeft uw Busterz droogmat een lange levensduur. Een lange levensduur betekend ook nog eens een beperking van afval.

Extra informatie

Merknaam

Busterz

Prijs

250 – 500 euro

Handleiding & bediening

Handleiding

  1. Open de verpakking.
  2. Haal de droogmat uit de verpakking en rol deze over zijn totale lengte uit.
  3. Hang de droogmat, middels bijvoorbeeld een tie-rap of een ander stevig materiaal, door de daarvoor bestemde gaatjes, centraal en aan twee kanten vrij op in de ruimte.
    In het geval van plekken met extreem vocht hangt u de droogmat dichterbij of voor deze plekken.
  4. Steek de stekker in een stopcontact.
  5. De Busterz droogmat moet met de voorkant richting het te drogen oppervlak worden geplaatst/gehangen. De voorkant is de kant waar de bedrijfsnaam in de sluitrand staat. Indien u een hele kamer wilt drogen dan kunt u de mat zelfs in een cirkelvorm plaatsen of hangen voor het optimale resultaat.
  6. Uw droogmat zorgt voor een gelijkmatige droging.

Bediening

De Busterz droogmat is plug-in & start, oftewel zeer makkelijk te installeren.

Zodra u de droogmat, volgens de handleiding op de verpakking of op deze site onder het hoofdstuk ‘handleiding’, hebt opgehangen, volstaat de stekker in het stopcontact steken.

Daarnaast kunt u de droogmat met een simpele tijdschakelaar op tijd schakelen. De tijdschakelaar is in iedere bouwmarkt te verkrijgen.

Toepassing

Binnen bij verf, stucwerk en beton

We gebruiken tot nu toe vaak maar twee manieren om verf, stucwerk of beton te laten drogen.

De natuurlijke manier
We wachten geduldig tot het oppervlak is gedroogd. Dit duurt echter lang en in die tijd kunt u niet verder met uw werk. Bij koud en/of vochtig weer kan het zelfs helemaal niet drogen wat ook nog de kwaliteit van uw werk nadelig beïnvloed.

De geforceerde manier
Door gebruik te maken van een elektrisch heteluchtkanon of een heteluchtkanon op gas/diesel. Beiden zijn duur in aanschaf en verbruik, onhandig en zwaar. Een elektrisch model verbruikt wel 30.000 watt per uur.

Een heteluchtkanon op gas/diesel heeft als extra nadeel dat u steeds moet controleren of de tank vol genoeg is. Beiden verwarmen middels open vuur en op een agressieve manier wat ook de kwaliteit van uw werk kan beïnvloeden. Open vuur wordt vaak als onveilig ervaren.

Een Busterz droogmat verbruikt 300 of 500 watt per uur en verwarmt gelijkmatig en consistent.

Garantie

Uw Busterz droogmat is een hoog kwaliteitsproduct. Wij geven dan ook een garantietermijn van 10 jaar op het verwarmingselement.

Waarschuwing

Busterz producten zijn met de meeste zorg geassembleerd en van hoge kwaliteit. De matten zijn flexibel. U mag ze buigen of torderen en zelfs laten vallen is geen enkel probleem, maar u mag er geen scherpe vouw in maken of dubbel vouwen. Dit kan ervoor zorgen dat de werking van uw product achteruit gaat.

Belangrijk

Hang uw Busterz droogmat centraal in de ruimte en aan beide kanten vrij zodat de droogmat zowel aan de voor- als aan de achterkant vrij door de ruimte kan stralen!

Berekening

Hoe rekent u uit welk type Busterz droogmat (300 of 500 watt) te gebruiken in welke ruimte.

Bij de berekeningen gaan we uit van een gemiddelde tot goede isolatie. Bij een slechtere isolatie zult u de cijfers door 2 moeten delen en bij een zeer slechte isolatie door 3!

In m³ (kubieke meters): een m³ is de lengte x de breedte x de hoogte van een ruimte
De 300 watt mat droogt 25 m³
De 500 watt mat droogt 40 m³

In m² (vierkante meters): een m² (vierkante meter) is de lengte x de breedte van een ruimte
Bij de onderstaande opgave in m² gaan we uit van een gemiddelde plafondhoogte van 260 cm.
De 300 watt mat droogt 9 m²
De 500 watt mat droogt 15 m²

Hoeveelheid Busterz droogmatten

Sluit eventuele deuren van de ruimte waar u de droogmat wilt gebruiken en reken uit welke droogmat u nodig heeft. Indien ruimtes onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden zonder tussendeuren, dan kunt u met voornoemde berekening uitrekenen welke of eventueel hoeveel droogmatten u nodig heeft. Indien ruimtes door deuren of bijvoorbeeld een gang of zelfs een verdieping van elkaar zijn gescheiden, dan adviseren wij minimaal 1 droogmat per ruimte.