De Busterz 100 watt recreatiemat

129,95 incl. btw

• Opgenomen vermogen: 100 W
• Voeding (Vac/Hz): 230 / 50 – 60
• Afmeting (L x B x H in mm/gram): 845 x 310 x 1 / 250
• Oppervlaktetemperatuur: < 85 °C
• Kabellengte: 1500 mm
• Elektrisch rendement: 99 %
• Geschikt voor max: 15-20 m3
• Garantie op het warmte-element: 10 jaar
• Dimmer: ja

Artikelnummer: Busterz-recreatie Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

De unieke recreatiemat van Busterz voorkomt of stopt schimmel en houtrot, laat een muffe lucht verdwijnen en is te gebruiken als comfortabele bijverwarming. In tegenstelling tot conventionele warmtebronnen, die de lucht verwarmen, zorgen Busterz recreatiematten, door middel van gezonde straling, voor opwarming van alles met massa. Deze gezonde straling dringt in wanden, vloeren en het plafond, maar ook in bijvoorbeeld de gordijnen, kussens of het matras van uw caravan, tent, boot of camper. Hierdoor drogen die objecten en voorwerpen en voorkomt of stopt de Busterz recreatiemat de groei van schimmels. De recreatiemat zorgt daarnaast ook nog eens voor een comfortabele warmte.

Voordelen

+ All electric
+ Energiezuinig & duurzaam
+ Bacteriewerend
+ Geluidloos & reukloos
+ Plug-in & start
+ Geen onderhoud
+ Lage aanschafprijs
+ Aan te sluiten op zonnepanelen
+ Lange levensduur
+ Geen CO₂ uitstoot
+ 10 jaar garantie

Productinformatie

De Busterz recreatiemat is extreem zuinig en duurzaam. De 100 watt recreatiemat verbruikt slechts ca. € 0,02 per uur dat deze is ingeschakeld. De producten van Busterz hebben geen onderhoud nodig.

Uw Busterz werkplekverwarmingsmat is gebaseerd op nano infrarood technologie. Bij deze technologie treedt er geen fysieke achteruitgang op. De verwarmingsmat gaat decennia lang mee. In al deze tijd hoeft u niets meer te vervangen. Met uw Busterz verwarmingsmat bent u milieubewust. De verwarmingsmat is energiezuinig en stoot geen CO₂ uit. Daarnaast heeft uw Busterz werkplekverwarmingsmat een lange levensduur. Een lange levensduur betekend ook nog eens een beperking van afval.

Extra informatie

Merknaam

Busterz

Prijs

0 – 250 euro

Handleiding & bediening

Handleiding

  1. Open de verpakking.
  2. Haal de recreatiematuit de verpakking.
  3. Hang de recreatiemat in uw caravan, tent, boot of camper, middels een tie-rap of enig ander stevig materiaal, door de daarvoor bestemde gaatjes, centraal en aan twee kanten vrij aan het plafond. Indien u last heeft van plekken met extreme schimmel en/of rotting, hangt u de recreatiemat dichterbij of voor deze plekken. U kunt de recreatiemat ook als bijverwarming gebruiken. Plaats de recreatiemat op een korte afstand van uw zitplaats.
  4. Steek de stekker in een stopcontact.
  5. Hou de recreatiemat in geval van schimmel gedurende koude en natte dagen 24/7 aan en in geval van bijverwarmen indien gewenst.

Bediening

De Busterz recreatiemat is plug-in & start, oftewel zeer makkelijk te installeren. Zodra u de recreatiemat, volgens de handleiding op de  verpakking of op deze site onder het hoofdstuk ‘handleiding’, hebt opgehangen, volstaat de stekker in het stopcontact steken.

Daarnaast kunt u de recreatiemat met een simpele tijdschakelaar of thermostaat op tijd of op temperatuur schakelen. De tijdschakelaar en/of een thermostaat zijn in iedere bouwmarkt te verkrijgen.

Toepassing

Caravan, tent, boot of camper

Schimmel
Nederland is bij uitstek een land van caravans, boten en campers. In Europa zijn we zelfs, samen met Zweden, koploper in aantallen. We tellen maar liefst 1.000.000 geregistreerde eigenaren. In de zomer geven de caravans, boten en campers veel plezier en een grote keuze aan recreatiemogelijkheden. In de winter worden de caravans, boten en campers massaal op buitenterreinen, in loodsen of thuis bij de eigenaar op het pad, of in de tuin gestald. Hoe dit tweede huis of boot droog te houden en hoe schimmelvorming tegen te gaan is voor de meeste mensen een grote zorg. Het nadelige effect van schimmel op de gezondheid van de mens en in het bijzonder op kinderen wordt erg onderschat. Luchtwegklachten, allergische reacties, luchtweginfecties of zelfs astma zijn maar een kleine opsomming van klachten die mensen kunnen krijgen bij blootstelling aan schimmels. Schimmels groeien het snelst in vochtige ruimtes.

Een recreatiemat van Busterz straalt door een ruimte en verwarmt alles met massa. De straling trekt in wanden, plafonds en vloeren, maar ook in gordijnen, kussens, matrassen en eventueel achtergebleven kleding. Open de deuren naar de afzonderlijke ruimtes zodat de straling overal kan doordringen en zijn werk kan doen.

Houtrot
Houtrot is ook een schimmel en zal meer voorkomen bij boten dan in caravans of campers. Hier geldt hetzelfde principe. Een recreatiemat van Busterz straalt tot in het hout en voorkomt of stopt het rottingsproces.

Muffe lucht
Doordat u in de winter lange tijd uw caravan, tent, boot of camper niet kunt ventileren en deze juist in die periode wordt blootgesteld aan kou en vocht, krijgt schimmel vrij kans te ontstaan en door te groeien. Een schimmel gaat gepaard met een muffe of bedompte lucht. De Busterz recreatiemat voorkomt schimmel en dus ook de daaraan verbonden lucht.

Bijverwarming
De recreatiemat kunt u op koude dagen ook gebruiken als bijverwarming. Steek de stekker in het stopcontact. De mat warmt in circa twee minuten op en gaat deze warmte uitstralen. De intensiteit van de warmte kunt u zelf regelen door meer of minder afstand te nemen van de recreatiemat, of de recreatiemat aan te sluiten op een eenvoudige dimmer. Een dimmer is in iedere bouwmarkt verkrijgbaar. De mat is ideaal in uw tent, de voortent van uw caravan of camper of het buitendek van uw boot. Door het lage verbruik kunt u de recreatiemat op iedere camping of middels eigen stroomvoorziening van uw camper of boot op iedere buitenplaats gebruiken.

Garantie

Uw Busterz recreatiemat is een hoog kwaliteitsproduct. Wij geven dan ook een garantietermijn van 10 jaar op het warmte-element.

Waarschuwing

Busterz producten zijn met de meeste zorg geassembleerd en van hoge kwaliteit. De matten zijn flexibel. U mag ze buigen of torderen en zelfs laten vallen is geen enkel probleem, maar u mag er geen scherpe vouw in maken of dubbel vouwen. Dit kan ervoor zorgen dat de werking van uw product achteruit gaat.

Belangrijk

Open zoveel mogelijk de deuren naar de afzonderlijke ruimtes en hang uw Busterz recreatiemat centraal in de ruimte en aan beide kanten vrij aan het plafond zodat de recreatiemat zowel aan de voor- als aan de achterkant vrij door de ruimte kan stralen!
Indien u de recreatiemat gebruikt om bij te verwarmen, hang dan de recreatiemat dichtbij of verderaf naar gelang de warmtebehoefte. Vergeet niet dat de recreatiemat tot 85 graden kan worden.

Berekening

Hoe rekent u uit hoeveel Busterz recreatiematten u nodig heeft.

In m³ (kubieke meters): een m³ is de lengte x de breedte x de hoogte van een ruimte.

De Busterz 100 watt recreatiemat verwarmt 15 – 20 m³

In m² (vierkante meters): een m² (vierkante meter) is de lengte x de breedte van een ruimte. Bij de onderstaande opgave in m² gaan we uit van een gemiddelde plafondhoogte in uw caravan, tent, boot of camper van 200 – 220 cm.

De Busterz 100 watt recreatiemat verwarmt 8-11 m²

Hoeveelheid Busterz recreatiematten: indien u denkt meerdere recreatiematten nodig te hebben en u wilt uitrekenen hoeveel, dan dient u ook rekening te houden met het aantal ruimtes in uw recreatievoer- of vaartuig. Zet alle deuren open zodat er één grote ruimte ontstaat. Als dit niet kan dan adviseren wij u in ieder geval minimaal één recreatiemat per ruimte.

Bijverwarming:

Een 100 watt recreatiemat zorgt voor comfortabele bijverwarming van 1-2 personen.