Ledlampen en tubes

Slider

DUURZAAM ENERGIE BESPAREN MET LEDVERLICHTING

Naast ledverlichting zijn er vele soorten verlichting: de bekende gloeilamp, de halogeenlamp, de spaarlamp, de conventionele TL-buis en de nieuwe generatie TL5-buis. Van al deze varianten is de ledlamp de zuinigste. Het hoeft dus geen betoog dat ledverlichting snel aan populariteit wint. Niet alleen vanwege de besparing, maar ook vanwege duurzaamheid. Wij zetten de voordelen van de ledlamp kort maar krachtig voor u op een rijtje

Besparing door ledverlichting is afhankelijk van hoeveelheid en soort verlichting

Als u gloeilampen of halogeenlampen vervangt door ledverlichting, bespaart u al gauw 80 tot 90%. Voor spaarlampen geldt een besparing van ca. 30%. Vervangt u traditionele TL-buizen of TL5 buizen door ledlampen of led tubes dan zal de besparing, afhankelijk van de lengte en het wattage ongeveer 60% zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid licht en de brandduur per dag heeft ledverlichting een relatief korte terugverdientijd. Zo is de terugverdientijd bij de verlichting van kantoren, werkplaatsen en horecagelegenheden natuurlijk veel korter, dan de terugverdientijd van de verlichting in een huis. Maar ledlampen en led tubes hebben nog meer voordelen.

Alle voordelen van ledverlichting

Ledlampen en led tubes zijn niet alleen energiezuinig, maar ze hebben ook een groot aantal andere voordelen:

  • Ledverlichting gaat langer mee. Heeft traditionele verlichting en een maximale levensduur van 10.000 branduren, ledlampen en led tubes hebben een levensduur van minimaal 35.000 uur. De ledverlichting die wij adviseren en installeren heeft een gegarandeerde levensduur van 60.000 uur met 10 jaar garantie. Dit in tegenstelling tot andere fabrikanten die maar 2 tot 3 jaar garantie geven.
  • Energiezuinige verlichting, zoals spaarlampen en-TL buizen moeten ‘opwarmen’ voordat ze volop licht geven. Ledverlichting geeft direct volop licht.
  • Ledverlichting wordt niet heet. Ledlampen worden wel warm, maar niet heet met alle risico’s van dien. Denk aan inbouw situatie van lampen. Als een lamp of armatuur niet voldoende warmte kwijt kan is er gevaar voor brand.
  • Ledverlichting is er in alle soorten en maten. Soort fitting, kleur, vorm, lichtsterkte, armatuur: ledverlichting is er in alle soorten en maten. De laatste ontwikkeling is Oled, Organische ledverlichting waarmee hele oppervlaktes egaal verlicht kunnen worden.
  • Ledlampen en led tubes zijn stevig en schokbestendig. In tegenstelling tot het kwetsbare bolletje of TL tube kan een ledlamp niet breken.
  • Ledverlichting bevat geen kwik. In bepaalde lampen zit kwik dat giftig is en slecht voor het milieu. Ledlampen en led tubes bevatten geen kwik en zijn dus niet gevaarlijk of milieubelastend.
  • Ledlampen hebben geen reflectiearmatuur nodig. In veel gevallen zijn traditionele lampen gemonteerd in een armatuur met reflector. Ledlampen en led tubes geven direct licht en hebben geen kostbare armaturen nodig voor een gerichte lichtbundel.
  • Ledverlichting heeft geen UV of infrarood in het spectrum. Doordat ledverlichting geen ‘bijwerking’ heeft door UV straling of infrarood zijn ze uitermate geschikt voor musea, voedingsindustrie en textielverwerkende bedrijven.
  • Ledlampen flikkeren niet en zijn rustiger voor de ogen. Door de wisselstroomfrequentie van het lichtnet flikkeren TL- en spaarlampen. Ledverlichting is niet gevoelig voor de wisselstroomfrequentie van het lichtnet. Dat geeft onbewust veel rust voor de ogen.

Echter kleven er aan ledverlichting ook een paar nadelen die wij altijd meerekenen in ons advies. Ledverlichting werkt niet op standaard dimmers en zijn iets duurder in de aanschaf. Ook zijn minder kwalitatieve ledlampen gevoelig voor hoge temperaturen.

Alle voor en nadelen nemen wij mee in een lichtplanadvies. Wilt u een passende offerte of meer informatie, vul dan uw gegevens in op het formulier.
U kunt ook direct bellen of mailen via: +31 (0)72 743 63 47 of info@energie-advies-holland.nl


Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via e-mail of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit geen gebruik te maken van onze diensten, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat. Bekijk hier ons privacy statement.
Slider
Slider
Slider
Slider